19 Temmuz 2011 Salı

Yeraltı Günlükleri Serisi

Suzanne Colins'ten bir diğer fantastik seri:) Bu kez fantastik dünya çok farklı. Ne vampir ne melek nede ejderhalar... Bu kez yeraltıda hiç bilinmeyen ve unutulmuş bir dünya var karşımızda.. Dev farelerin, hamam böceklerinin, yeraltı insanlarının ve dev yarasaların dünyası... Daha bir çok yaratıkta bu dünyanın içinde üstelik. Vee elbette bir de seçilmiş çocuk Gregor var:)

Çok uzatmadan ilk kitabın arka kapağından alıntı yapalım; " Yazın başıdır ve on bir yaşındaki Gregor dışında herkes yaz kampındadır. Gregor babasının New York'taki evlerinden çıkıp kaybolmasından beri küçük kız kardeşlerine bakmaktadır.(Bot ve Lizzie) Özellikle de iki yaşındaki kardeşi Bot'a. Evlerinin bodrumunda çamaşır yıkarken, Bot bir hava boşluğunun içine düşüp kaybolur ve Gregor da onun arkasından gider. Artık Yeraltı'ndadırlar ve onları bambaşka bir dünya beklemektedir..."







ikinci kitabın arka kapağına göz atarsak;

"Gregor bu kez, New York'un Yeraltı diyarına ait başka bir kehanette anahtar bir rol alacaktır. Bu kehanet, uğursuz bir fare olan Felaket hakkındadır. Yeraltındakiler Gregor'u geri getirmek için küçük kız kardeşi Bot'u kaçırırlar. Gregor, kendine bağlı yarasa arkadaşı Ares ve huysuz prenses ile birlikte, Bot'u ve Felaket'i aramaya başlarlar. Gregor eğer kehaneti zamanında tamamlayamazsa ne kendi hayatı ne de yeraltı dünyasındakilerin hayatı bir daha aynı olacaktır.."

Eğer fantastik kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız, sizi yeraltı dünyasına sürükleyen iki güzel kitap:) ve 2. kitabın sonu kesinlikle 3. kitabı müjdeliyor. İyi okumalar.

1 yorum: