22 Temmuz 2011 Cuma

Karanlığın Soluğu

Polisiye/Gerilim tarzında sevdiğim yazarlardan Maxime Chattam'ın ikinci kitabı Karanlığın Soluğu. En az ilk kitap kadar başarılı bir gerilim kitabı olmakla beraber yazar ikinci kitabında da ana karakter olarak yine Joshua Brolin'i kullanmış. Ancak artık Brolin polis teşkilatında çalışmamaktadır. Bunun yerine özel dedektif olarak çalışmaya devam eder. İlk kitapta olduğu gibi sonunu kestiremeyeceğiniz ve bir solukta okuyabileceğiniz bir kitap.

Fazla uzatmadan kitabın arka kapağındaki özete göz atarsak;

"New York. Kış. Kafa derisi yüzülmüş bir kadın. Çırılçıplak. Elinde başka bir kadının kafa derisi... Bu işkence görmüş beden, cehennemden kaçtığını iddia ediyor. Şeytan'ın tapınağından... Fotoğraflardaki, acı ve dehşetle çarpılmış bu onlarca yüz nereye bakıyor? Karla kaplı sokaklarda nasıl bir canavar dolaşıyor? Nerede saklanıyor? Ya kadın haklıysa? Ya katil Şeytan'ın ta kendisiyse?

Kentin cehennemi atmosferinde kahramanımız Joshua Brolin ve genç dedektif Annabel O'Donnel bir kapı arıyor... Karanlığın içinde bir kapı... Dehşetin bin bir türüne açılan bir geçit..."

Bu arada yazarın Kriminoloji eğitimi aldığını söylemiş miydim? Bu eğitim kesinlikle yazarın kitaplarında kendini gösteriyor ve katillerin kimliğine yaratıcı biçimde yansıyor. Sizlere iyi okumalar;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder