22 Temmuz 2011 Cuma

Kaosun Sırları

Yazar bu romanda yazım tarzını tamamen değiştirmiş diyebilirim. Bir seri katil yok, katillerin peşinde koşturan polisler yok. Yazar zaman zaman Kamel Nâsır'ın blogundan alıntılar yapmış. Aslında insanı etkileyen ve düşünmeye sevk eden kısımlarda buralar diyebilirim. Kitap hayatımızın iplerinin aslında kendi elimizde olmadığını ve hepimizin büyük güçlerin oyuncağı olduğunu vurguluyor. Amerika ile ilgili ilginç düşünce ve görüşler yer alıyor. 11 Eylül olaylarının arkasında nelerin olabileceği ile ilgilide büyük iddialara sahip. Zeitgeist belgeselini izlediyseniz ve sevdiyseniz bu kitabı kesinlikle okumalısınız.

Kitabın arka kapağından; " Ezoterizm, gizli kodlar, binlerce yıllık tarikatlar, komplolar... Aynı konuyu işleyen Kötü Ruh, Zamanın Kanı adlı eserlerinden sonra Fransız gerilim romanları ustası Maxime Chattam bizi saate karşı, aynanın diğer tarafındaki ölüme karşı korkunç bir yarışın içine sokuyor.

Aynalar "Gölgeler"in işgaline uğradığında Yael'in hayatı kabusa dönüşüyor ve şiddetle, karmaşayla iç içe bir yaşam başlıyor onun için. Dünyaya verilmek isteneb bu mesajların sebebi ne? Dünyayı yok etmek isteyen insanlar kim ve bunu neden yapıyorlar?"


1 yorum: