22 Temmuz 2011 Cuma

Kara Büyü

Arayı fazla soğutmadan Maxime Chattam'ın 3. kitabından devam edeyim. Maxime Chattam'ın kitaplarını okuyalı oldukça zaman oldu aslında ancak sizlerle paylaşmama pek de engel değil. Kara Büyü kitabını okurken yazarın kurguladığı cinayetlere "vay be!" demeden geçememiştim. Çünkü oldukça yaratıcı ve farklı buluyorum:) Bu kitaptada ana karakter Brolin ve 2. kitabın özetinden hatırlayacağınız Annabel O'Donnoel. Brolin özel dedektif olarak çalışmaya devam ediyor ve yeni bir sır perdesini aralamak için elinden geleni yapıyor. Örümcekleri seviyorsanız, bu kitabı okuduktan sonra belki kararınız değişebilir:)

Fazla uzatmadan kitabın arka kapağındaki özete geçiyorum.

"Ölüm kol geziyor. Şehirde, ormanda... Marketlerde,evlerde... Sokağa çıkamayan, alışverişe gidemeyen insanlar... Market raflarında, evlerdeki dolaplarda, yatak altlarında, ayakkabıların içinde aniden karşılarına çıkan, onları sokan son derece zehirli örümcekler,karadullar... Yaşanan örümcek korkusu bir kabusa dönüşüyor, şehrin kolektif kabusuna. Uyurken kocalarının yanlarından kaçırılan genç kadınlar... Portland'ın elli kilometre doğusu... Oregon eyaleti... Hood Tepesi'ndeki orman... Akıl almaz ölümler...

Ormanda insanın ulaşamayacağı yerlerde bulunan örümcek ağıyla sarılı cesetler. Ve cesetlerin yüzlerinde donup kalmış ölüm anının şaşkınlık ve dehşet dolu ifadesi. Ölüm örümceklerle mi geliyor? Bu büyüklükte bir ağı bir örümcek örebilir mi? Yoksa bu, eşi benzeri olmayan bir yaratığın eseri mi? Ölümlerin ardında kim ve kimler var?
Brolin ve Annabel bu ağların esrarını çözebilecekler mi?"

Umarım beğenirsiniz:) İyi okumalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder