28 Ocak 2012 Cumartesi

En Son Bunları Okudum


Çalışmaya başlamış olabilir ama iş hayatı beni bozmadı kitaplarımı okumaya sevdiğim serileri takip etmeye devam ediyorum vakit buldukça, ben istendiğinde kitaplar için vakit ayrılabileceğinden kesinlikle eminim. En son bazı serilerin devamı olan kitapları okumuştum. Kısaca biraz bahsedeyim neler okuduğumdan.

Tanrıça Serisi 4. Kitap : Gül Tanrıçası

Gece evi serisini takip edenler bilir tanrıça serisini, genelde yeni dünyadan bir ölümlü ve antik dünyadan ölümsüz bir tanrı arasında geçen aşkı anlatır. Kavuşmalar fantastiktir tanrıların dünyasını, onların aşkı bulmalarını görürsünüz. Kimilerine göre fazla romantik olabilir bu kitaplar, bazı açılardan haklı bulabilirim sizleri:)

Kısaca Gül Tanrıçasından bahsedicek olursam bu kitapta diğer kitaplardan farklı olarak, bir canavara aşık olabilir misiniz? teması işlenmişti. Bir erkeğin kalbine ve duygularına sahip ancak bir boğanın bacakları ve boynuzlarının bulunduğu bir canavar: minotaurus. Annesinin bile kendisinden nefret ettiğini düşünen yalnız bir koruyucu, Gül bahçesinin koruyucusu olan bu canavarın da aşık olabileceğini hiç düşündünüz mü?
Aşık olduğu kadın ise güller için ölümü göze alabilen Mikki.

Birazda kitap arkasındakilere göz atarsak;

"Empusai ailesinin gülleri, ailenin kadınlarının bahçeleri için feda ettiği kan damlaları sayesinde yüzyıllar boyunca çiçek açmıştır. Mikki, ailesinin bu tuhaf geleneğini sürdürmesinin yanı sıra normal hayatına da devam etmektedir Ta ki farkında olmadan bir ritüeli tamamlayıp kendini Gül Diyarında bulana dek...

Çok uzun bir zaman önce büyük bir öfkeye kapılan Tanrıça Hekate, Gül Diyarıyla birlikte Diyar'ın koruyucusunu da sadece bir rahibenin bozabileceği sihirle büyüler ve şimdi bu sihrin ortadan kaldırılması konusunda Mikki'ye güvenmektedir.

Canavar gibi görüntüsüyle Koruyucu ilk başta Mikki'nin korkmasına neden olur ancak kısa zamanda kadının, o ana dek hiçbir erkeğin yapamadığı kadar ilgisini çekmeye başlar. Ama hem Gül Diyarı'nın hem de Koruyucu'nun kurtuluşu, Mikki'nin yaşam kaynağı olan kanını feda etmesine bağlıdır..."

Bir sonraki yazıda okuduğum diğer kitapları yazacağım,
İyi Okumalar..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder